daarennoessv
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Værdigrundlag

Stefansgårdens værdier:

Mennesker skal behandles lige, men da mennesker er forskellige, skal de behandles forskelligt for at blive behandlet lige.

Respekt:

Åbenhed og lydhørhed, accept og værdsættelse af individuelle forskelligheder, at behandle hinanden ordentligt og have en ordentlig og respektfuld omgangstone.

Tillid:

Tillid til børnene er at tro på at de kan klare nogle ting selv, at tingene vil lykkes for dem, at have positive forventninger, at turde give børnene udfordringer og lade dem selv forsøge at løse deres indbyrdes konflikter.

Omsorg:

Tid til samvær og nærhed, at være opmærksomme på børnenes trivsel, at være tydelige voksne med klare normer og værdier, værdsættelse og tolerance.

Indflydelse:

Børnene har ret til at have indflydelse på deres egen hverdag. Det være sig i valg af aktiviteter, valg af venner, valg af pålæg og rækkefølge. Vi lærer børnene at bestemme noget sammen - medbestemmelse.

Selvværd:

Vi tager godt imod børnene om morgenen, viser dem, at de er ventet og savnet. Vi viser dem, at der er brug for dem til forskellige gøremål og i forskellige menneskelige relationer. Vi viser at der er brug for dem og forventninger til dem, så de udvikler tro på sig selv og ansvarsfølelse. Vi anerkender og italesætter børnenes følelser i stedet for at aflede opmærksomheden.

 

Tilsyn i selvejende private institutioner

Vedhæftet kan I se vores seneste tilsynsrapport. Tilsynet i selvejende private institutioner  (private non-profit institutioner) er anderledes end i selvejende og kommunale institutioner.

Tidligere - da vi var selvejende med driftoverenskomst - havde vi tilsyn en gang årligt.

Nu kommer tilsynet fra Privat Pasning 3 gange årligt (lige reduceret fra 4).